voorstveluwezoom

VoorstVeluwezoom

advertentie

Vanmiddag vanuit het zuidwesten (onweers)buien


Geschreven door Ed Aldus van Buienradar
26 mei 2024 5:15


Article Image
© buienradar.nl

Ook de laatste week van mei staat in het teken van buien die in meer of mindere mate over ons land trekken. Vandaag is het vrij warm, vanaf morgen komt de temperatuur voor langere tijd iets onder de 20 graden.

Ook de laatste week van mei staat in het teken van buien die in meer of mindere mate over ons land trekken. Uiteindelijk kan er lokaal tot eind van de week veel regen vallen! Vandaag is het vrij warm, vanaf morgen komt de temperatuur iets onder de 20 graden.

Vandaag begint de dag in het noordoosten en oosten met meer mistbanken, deze zullen al spoedig verdwijnen. Verder zijn er eerst zonnige perioden met velden met hoge sluierbewolking. In de loop van de ochtend neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en later op de ochtend vallen de eerste buien al in het zuidwesten. Vanmiddag laat de zon zich af en toe zien met de meeste zon nog in het noordoosten en gaan er vanuit het zuidwesten verspreid een aantal regen- of onweersbuien vallen waarbij er lokaal kans bestaat op kleine hagel, regen en windstoten tot 70 km/u. In het noordoosten van het land blijft het nog tot de tweede helft van de middag droog. De maximumtemperatuur varieert van 19 graden aan zee tot 23 graden in het noordoosten van het land, in de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten een aantal graden omlaag, behalve in de noordoostelijke helft van het land. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind, in de loop van de middag draait de wind vanuit het zuidwesten naar een zuidwestelijke richting.

Vanavond trekken regen- en onweersbuien in noordoostelijke richting en uiteindelijk aan het eind van de avond het land uit. Vanuit het zuidwesten komt de zon weer goed tevoorschijn, behalve in het noorden van het land. De zon gaat in het midden van het land onder om 21:44 uur. Vannacht is het rustig weer met opklaringen en kunnen in het oosten een paar mistbanken gevormd worden. De wind waait zwak tot aan zee matig en in het noordelijk kustgebied vrij krachtig. De temperatuur daalt naar 13 graden langs de kust en lokaal 9 graden in het oosten van het land.

Morgen krijgen we te maken met een mix van zon en flink wat stapelwolken en maakt het zuidoosten in de loop van de ochtend kans op een regenbui. De meeste zon zien we in het waddengebied. In de middag is vooral de zuidoostelijke helft van het land gevoelig voor een paar buien, in de noordwestelijke helft blijft het droog. In de middag wordt het 17 graden langs de kust tot 20 graden in het oosten van het land. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. In de namiddag waait de wind uit westelijke richting.

De dagen daarna zien we een uitermate wisselvallig weertype met slechts af en toe zon en vallen er geregeld verspreid over het land buien. Tot aan het eind van de werkweek kunnen lokaal tientallen millimeters regen vallen. De middagtemperatuur varieert van 17 graden langs de kust tot 19 graden plaatselijk in het binnenland.Bron: Buienradar
  • Tv-kanaal
  • VoorstVeluwezoom
advertentie